Az európai uniós támogatásból megvalósuló fejlesztések

 • Kedvezményezett neve: “AGROMIX” Terményszárító és Takarmánykeverő Korlátolt Felelősségű Társaság
 • A projekt címe: Mikro komponens összemérő mérleg és adagoló rendszer létesítése az “AGROMIX” Terményszárító és Takarmánykeverő Korlátolt Felelősségű Társaság takarmánygyártó üzemében.
 • Szerződött támogatás összege: 11 768 860 Ft
 • A támogatás mértéke (%-ban): 39.8%
 • A projekt tartalmának bemutatása: Profilunkban csak kizárólag kiemelkedő minőségű áruval tudunk versenyképesek maradni a piacon. Éppen ezért a fejlesztések elsődleges célja, hogy a technológia-korszerűsítés, illetve új berendezések beépítése által olyan, akár új, kiváló minőségű terméket állítsunk elő, mely annak minőségjavításához és értéknöveléséhez vezet, elősegítve a termék egyedülállóságát és más termékekkel szembeni versenyképességét.

  A fejlesztéseink fő célja egyrészt a jelenlegi munkafolyamatok korszerűsítése, a termelési módszer javítása, modernizálása és gördülékenyebbé tétele, folyamat innováció, másrészt speciális összeállítású új termékek előállítása a vevők egyedi igényeinek minél teljesebb kielégítése érdekében. A beruházás eredményeként új, speciális összetételű takarmánykeverékek előállítására nyílik lehetőség, elősegítve a termék egyedülállóságát és más termékekkel szembeni versenyképességét, a munkafolyamatok korszerűsödnek, gördülékenyebbé válnak köszönhetően a korszerű technológiának. A fejlesztés következtében a hatékonyabb és biztonságosabb rendszernek köszönhetően a termelési költség és az energiaigény is csökken.

  Az egyes állatfajok és azok hasznosítási irányának megfelelő speciális takarmányozási igényekhez kifejlesztett receptúrák speciális összeállítási módszert igényelnek. A speciális összetételű keverési művelet célja a receptúrának megfelelően adagolt és bemért komponensekből homogén keverék takarmány előállítása. A keveréssel el kell érni, hogy az egyes alkotók a teljes tételhez viszonyított kis adagban is az előírt arányban szerepeljenek a megengedhető határok között, erre vonatkozóan szigorú élelmiszerbiztonsági előírások vonatkoznak.

  A komponensek összemérése a beszerezni kívánt elektromosan vezérelt mikro komponens összemérő blokkokkal oldható meg olyan módon, hogy az valódi termelési folyamat innovációt jelentsen. A tartályos mérlegekkel való tételes mérlegeléskor az ún. összegező módszert alkalmazzuk. Az összegező mérlegelés során a mérleg tartályába egymás utáni sorrendben beadagoljuk a receptben előírt komponenseket, ez lehetővé teszi, hogy egyedi vevői igényeknek megfelelő, egyedi receptúrákat és ezáltal új termékeket állítsunk elő.

 • A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2018.10.15.
 • Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00174
© 2017. Agromix Kft. Minden jog fenntartva.
Agromix Terményszárító és Takarmánykeverő Kft.